torsdag 29. januar 2009

Emma har sydd og litt til...

På mandag var jeg i Porsgrunn og hentet denne lekre lille symaskinen til minste datteren, Emma. Hun hadde lyst til å lære å sy slik som mamman, og da var det like greit at hun fikk sin egen maskin.



Hun måtte selvfølgelig også ha en liten koffert til å ha ymse sysaker i, og da jeg oppdaget disse hos garnpusheren i Ulefoss, bare måtte jeg kjøpe en av dem.



Litt innhold oppi, som en liten start.




Og her er Emmas første egenproduserte brikke. Moi er sååå stolt, og det er Emma også.



Og siden jeg er svak for ting til å oppbevare saker i, måtte jeg jo ha denne. Berre lekker, altså



Oppi ligger Numedalskofta. Har ikke kommet så innmari langt på den ennå. Etter omgangssyken vi var plaget med tidligere i januar, har jeg liksom ikke vært helt hundre. Føler meg bedre nå, så da har det gått med noen dager til å få spadd ut hybelkaniner, og diverse annet( se bilde lenger ned)



Kjøpestoppen jeg hadde planlagt, var jo noe av det dummeste jeg noen gang har planlagt. Burde jo visst at jeg er SVAK. Bare se:

Stoffer kjøpt på salg hos Emerense i Porsgrunn. (ikke de grønne forresten, fnise...)


Materialpakke til "Ung løper" av AnnAKa, bestilt fra Desirees lappeteknikk. Blir vel sydd en vakker dag.



Bare måtte bestille mønsteret til dette teppet, det er jo bare sååå lekkert.



Denne kom i posten fra Capris, også en "bare må ha" ting.



Strikkepinner får man jo aldri nok av, derfor kom dette settet i posten fra ToDamer.



Enda litt mer stoffer fra Desirees Lappeteknikk. Disse er tiltenkt Emma da, for hun ville gjerne ha litt stoffer i blått. Og slike farger har jo helt sikkert ikke jeg noe av fra før. Hehe.



Som jeg skrev litt lenger opp, har jeg brukt noen dager på å spa ut hybelkaniner og diverse annet. Se her hva som kan dukke opp når man drar frem en av ungenes senger. Gud, der var det mye søppel. Men ikke nå lenger da!!!



På en av mine turer med "Bobhund", bare måtte jeg frem med mobilen og knipse litt. Det har seg slik at Bob ELSKER alle dyr, og vil så gjerne kose og leke med allt som kan krype og gå. Dessverre er det ikke alle dyr som er like glad i ham. Det er vel disse bildene bevis for?

Her er OZZY, datterens katt. Han liker ikke hunder noe særlig. Men Bob venter trofast på bakken han, just in case katta ombestemmer seg og vil leke allikevel.

Etter en stund med voffing fra Bob, og høylydte fres fra katta, ga Bob opp for denne gang. Men bare vent du pus, til du sitter utenfor døra når jeg skal på tur. Da skal vi kose/leke da!!!
Ha en fin dag da, og så blir jeg innmari glad for et lite pip om at du har vært innom her. :)














onsdag 28. januar 2009

UT PÅ TUR, ALDRI SUR.

Etter oppfordring fra HildeGV på Hobbyboden, har jeg i dag gått en lengre tur med Bob, noe jeg seff gjør hver dag. Turen skulle dokumenteres med bilder. Ikke verdens beste bilder, måtte bruke mobilen, og i skumringen i dag tidlig, ble ikke resultatet av det beste.

Det var minus fem grader ute, så for å ikke fryse på puselabbene mine, måtte jeg ha ordentlig varmt skotøy.


Her venter en glad gutt på at mamma skal bli klar til å gå. Fort deg da mamma, jeg er tissatrengt!!


Hva er det hun ser på nå da? Må tisse mer jeg altså.


Hm, er dette en bra plass tro?


Jepp, tissa litt her jeg.


Et par bilder av den vakre vinternaturen her jeg bor.



Ups, her er det visst litt "bommelomming" på gang.


Her er huset jeg bor i. Nå skal det bli godt å komme inn i varmen, og få en kaffekopp.


Et lite bilde av en av våre varmepumper. Tror noen burde grave den litt frem.


Takk til deg Hilde for initiativet til å gå tur "sammen" i dag.

onsdag 21. januar 2009

Hjernedød kanskje?...

Glemte jo helt å fortelle at det er takket være skolissa på Hobbyboden, at jeg nå innehar oppskriften på Numedalskofta. Hun var snill og sendte meg den i posten, og så sendte jeg noe til henne. Helt greit med slike byttehandlinger syns jeg. Tusen takk til deg Birgitte. :)

Thermis og nytt strikketøy

Endelig fikk jeg sydd knapper i Thermisen min, den har vært ferdig en stund, men har ikke orket å feste tråder og sette i knapper. Thermisen er strikket i Gedifra Shetland De Luxe, et garn jeg kjøpte i Kiel en gang. Syns den klør litt, så jeg skal nok strikke meg (minst) en til, i et annet garn.




Har innvilget meg selv et nytt strikketøy, selv om jeg hadde planer om å ikke kjøpe garn før litt av lageret var tømt. Men jeg syns at Numedalskofta som Birgitte har strikket var så lekker at jeg bare måtte. Har valgt å strikke den i Pt2 garn. Mange herlige farger, men valget falt på to grønne, nr 09 og nr 10. Håper det blir så fint som jeg forestiller meg.



Ellers i hobbyverdenen skjer det ikke så mye, har store planer om å sy, både det ene og det andre, men kommer liksom ikke i gang. Skulle ha testet ut broderimaskinen litt mer også. Håper at lysten er der neste uke, for da blir jeg og minstejenta alene. Gutta i huset drar til Torino i Italia for å delta i EM i modellbilkjøring. Da skal vi jentene kose oss masse har vi tenkt. Vurderer å handle en sånn liten Janome symaskin til Emma'n min, for hun har fryktelig lyst til å sy sammen med mamman sin. Ikke er de så innmari dyre heller. Blir nok en bytur på ho mor i løpet av uka, slik at allt er klart til vi blir alene.

tirsdag 20. januar 2009

Hemmelig venn Januar 2009

Helledussen, kom akkurat på at jeg har glemt helt å legge ut bilde av den flotte gaven jeg fikk i årets første runde av hemmelig venn på HB. Supre stoffer, herlig garn, deilig te og sjokolade fikk jeg. Bare se:


TUUUSEN, TUUUSEN TAKK til min HV for flott pakke:)

lørdag 17. januar 2009

Mitt aller første innlegg

Begynte å bli lei av min gamle sprayblogg, så jeg fant tiden inne for å lage meg en ny blogg. Så får tiden vise om jeg blir fornøyd.


Jeg er med på hals og skjerf alongen som går inne på Hobbyboden, og her er et bilde av januarskjerfet mitt. Bildet lyver endel på fargen, det er IKKE grønt, men turkis. Skjerfet er strikket i Arwetta, og ble veldig mykt og godt. Gleder meg til februaroppgaven kommer.