søndag 9. august 2009

Så var denne sommeren snart over......

Etter en laaang bloggtørke, er det på tide med en aldri så liten oppdatering. Sommeren er snart over, og litt har jeg da fått gjort innimellom.
Har i grunn ikke strikket så innmari mye føler jeg, det er i allefall ikke så mye som er ferdig. Kjole og jakke til "Lusken" er ferdig, mangler bare ørlite damping med jernet. Bilder får komme senere. Har også strikket en vest, en slik "Tøffelcape". Fikk aldri tatt bilde av den, for den fikk min lille, tynne mamma. Jepp, den ble veeeeeldig liten. Sånn går det når man ikke gidder å strikke prøvelapp når det strikkes i annet enn originalgarnet. Skal strikke en ny etterhvert, for den er bare så fin, syns jeg.
For øyeblikket holder jeg på med bukse og genser til mitt nyfødte barnebarn. Buksa er ferdig, og genseren er straks ferdig. Og så holder jeg også på med ei jakke til ham, men der har jeg en god del igjen.
Ellers har jeg prøvd meg på litt garnfarging i sommer. Har testet ut både kool-aid, syrefarger og plantefarging. Kjempemorro å farge, syns jeg, selv om allt jeg har farget ikke har blitt så veldig vellykket. Men, regner med at det blir bedre resultater etterhvert som jeg får trening.

Farget med koolaid i mikroen.
Farget med kool-aid i mikrobølger'n. Gjorde nok noe feil her, for garnet tovet seg litt:(


Farget med syrefarger i kjele på ovnen. Mikset fargene selv.

De første bildene er fra mine første forsøk på farging. De neste bildene er fra mine siste forsøk.

Sokkegarn, farget med kool-aid, secret color. Lekker farge, syns jeg.


Sokkegarn, farget med Kochenillelus. Farget først to nøster, som ble røde. Tok disse ut av badet, tilsatte salmiakk, og puttet et av nøstene tilbake. Fargen ble da mer rosa/burgunder. De to siste nøstene ble til av restene av fargebadet. Fargen ble veeeldig babyrosa først. Tilsatte koppervitriol, og fargen endret seg til mer grårosa. Fant jo ut at koppervitriol er veldig giftig, og derfor skal den ikke tømmes ut i avløp eller naturen. Så da får jeg vel bare levere det inn en eller annen plass, tenker jeg. Vil jo ikke skade hverken naturen, dyra eller mennesker.


Det okergule garnet ble til da jeg farget med Reinfann. Fargen ble litt blass, så jeg tilsatte jernvitriol, og da syns jeg fargen ble mye flottere. Det andre nøstet er farget med en eller annen slags kjuke, som jeg og min kjære fant på et tre ute i skogen. Fargen var i utgangspunktet også ganske blass, men endret farge ved tilsetting av salmiakk. Kanskje ikke så veldig flott farge, men spennende uansett. Kan virke litt brungrønn på en måte.


Disse to nøstene er farget med syrefarger. La de våte hespene på plastfolie og "malte" med fire ulike farger. Pakket det hele sammen og dampet på rist i kjele på ovnen. Ganske fornøyd med resultatet, og det skal bli spennende å se hvordan fargeskiftene blir.

Det samme har jeg gjort med disse hespene, og er ganske fornøyd her også.

Så et bilde av en blomst med helt nydelige farger inne på bloggen til Vibbedille, og måtte bare prøve å gjenskape disse fargene. Ble jo selvfølgelig ikke helt likt, men er veldig fornøyd uansett. Håper fargeskiftene blir bra av dette. Ganske spennende da og se hvordan et ferdig resultat blir.
Garnfarging er absolutt noe jeg kommer til å fortsette med, så det spørs om jeg ikke må prøve å få min kjære til å ordne en plass til meg ute. Hadde vært kjekt å kunne farge mer garn i samme farge på en gang, for det er ikke lett å få til på ovnen inne. Hm, tro hvor man kan få tak i enorme gryter/kjeler til slikt. Noen som vet? Tips mottas med takk:)
Førstkommende fredag, drar jeg og min kjære mann på weekendtur til Edinburgh. Vi har nemlig vært gift i 20 år den 26.august, og syns vi fortjente en aldri så liten tur, bare oss to. Hadde jo tenkt å legge turen litt nærmere datoen, men siden årets strikketreff er fra 27/8-30/8, og resten av helgene i august var satt av til modellbilløp, måtte det bli denne helgen. Jeg gleder meg enormt, for tro det eller ei; dette blir første gangen det bare er oss to på tur. Har jo selvfølgelig vært på turer uten ungene tidligere, men da har det alltid vært sammen med flere andre voksne par. Det kommer nok muligens noen bilder etter turen.
Nå er det på tide med en liten luftetur på bikkja, og så venter god-stolen, nykokt kaffe og strikketøyet på meg.
Ha en herlig søndag videre, og husk at jeg blir veldig glad om du legger igjen et lite spor etter deg.


2 kommentarer:

  1. Så mye herlig garn du har farget. Nydelige farger! Tror jeg må prøve dette en gang.

    SvarSlett
  2. Du har jammen fraget mye deilig garn!
    Så flink du er!

    SvarSlett