fredag 24. september 2010

WW II strikking

Helt fra jeg bestemte meg for å få unna noen UFOer, har jeg vært umåtelig flink, og ikke startet på noe nytt. Ikke at det har manglet på fristelser, de er det nemlig mange av, spesielt rundt omkring på nettet.
Altså, jeg var flink, helt til jeg plutselig trengte noe enkelt å strikke på, og jeg tilfeldigvis dumpet borti denne oppskriften. Denne luen ble det strikket mange av under den andre verdenskrigen, og regnes for en klassiker. Siden min kjære trengte ei ny lue, og jeg hadde garn liggende, kom en slik temmelig kjapt på pinnene. Syntes den ble veldig bra, fin passform har den også. Og ikke minst; mannen er fornøyd:))


Siden denne var så kjapp å strikke, kom nummer to raskt på pinnene, sammen med et par World War II Mittens. Oppskriften på disse kan finnes her. Er egentlig ingen stor vottestrikker, men disse var helt greie å strikke. Mulig det blir noen slike til julegaver.


Når disse nå er unnagjort, har jeg vært flink jente og fortsatt på en av mine UFOer. Holder på med armene på min Central Park Hoodie nå, og da er det neimen ikke mye igjen som gjenstår på den. Skal bli deilig å bli ferdig med denne, håper bare den passer da:P

Hadde håpet at jeg skulle få sydd litt også, har jo de to brikkene som skulle vært gjort ferdig, men tiden strekker ikke til alltid. Og så er det jo slik at lysten bør være til stede også. Kanskje kommer den snikende etterhvert;)

Ha en herlig helg:))

4 kommentarer:

 1. Så fine de var. En slik oppskrift og farge som de fleste mannfolk liker. :))

  SvarSlett
 2. Heisann:) Det var en flott lue i en fin fasong,så skjønner mannen er fornøyd med den. En skikkelig "mannelue". Jakken under er også nydelig. Ønsker deg en riktig god helg:))

  SvarSlett
 3. heisann
  Du er jammen flink som strikker fornuftige ting, som strax trengs. tror den vinteren plutselig kommer en dag.....greit å ha ting klare.
  Håper å se deg på neste strikkecafe, da!!!

  SvarSlett
 4. Flott lue og votter du har strikket!

  SvarSlett