mandag 20. april 2009

Mini shopper

Fikk et par timer ved symaskinen i dag, og en mini shopper så dagens lys. Det gikk faktisk ganske bra med ryggen, så da kanskje jeg kan klare å sy litt fremover. Ble ikke superfornøyd med denne veska, så jeg kommer nok til å endre litt på mønsteret, bl.a vil jeg ha den noe større, og med en litt annen bunn. Kunne tenkt meg å sydd en i Marimekko-stoff, må bare se an innholdet i pengepungen først. Kjekt at min kjære får lønning snart. Tjihi.

Stoffene jeg har brukt har jeg bestilt fra Stoff og Stil, og syns de var ganske fine.




Ellers hekler jeg, så mye jeg har sjans, på samme kjolen som Hanne Krogh hadde på seg i en av sendingene av Det store korslaget. Det er flere inne på HB som hekler denne nå, bl.a ToneM, som startet det hele. Syns oppskriften er litt vanskelig å forstå, men regner med god hjelp fra jentene på HB, dersom det blir behov. Hadde vært morro om jeg hadde fått den ferdig til vi skal ha konfirmasjon, men jeg gidder ikke stresse for å få den ferdig.
I kveld er det den ukentlige turen til søsteren min, sammen med mamma. Da strikker vi og skravler masse. Det er skikkelig kos.
Dere som er innom meg, får ha en fin dag videre, og en fantastisk flott uke.

torsdag 16. april 2009

Akk som tiden flyr...

Jammen går det lang tid mellom oppdateringene her hos meg, men tiden strekker ikke alltid til. Blogging står liksom ikke høyest på prioriteringslista mi. Men, nå kommer det da en aldri så liten en da.
Var på strikkekafe på Husfliden i Porsgrunn i går, faktisk den siste for denne gang. Som alltid var det kjempekoselig å treffe igjen "gamle" kjente. Skulle selvfølgelig ikke handle noen ting, men jammen ble det med meg litt hjem. Men, jeg syns jeg var flink som bare handlet litt. Det hvite garnet, er silkegarn som etter planen skal bli et sjal. Den røde alpakkaen skal strikkes sammen med et annet silkegarn, også til et sjal. Det lille grønne nøstet og knappen har jeg ingen umiddelbare planer for egentlig, syns bare knappen var så lekker og garnet skal legges sammen med samlingen min av slike smånøster. Halskjedet syns jeg bare var sååå lekkert, og siden det var halv pris, fantes det ingen unnskyldning til ikke å kjøpe det. Ikke sant det er lekkert?




I dag fikk jammen meg ikke postmannen plass i postkassa vår, men måtte levere på døra. X antall pakker til bare meg!!! Og en av disse var gave fra min hemmelige venn på HB. Den var virkelig flott. Inneholdt to nøster lilla østlandsgarn, og en herlig pose med kaffe, te og sjokolade. Hm, gleder meg til i kveld, da skal jeg kose meg. Hi hi.



Denne pakken, kom også postmannen med. To hesper med Aade Loñg, som jeg tenkte jeg måtte teste. Hva det skal brukes til, har jeg ikke tenkt på ennå, men det dukker nok opp noe etterhvert.



Liten gave fikk jeg også; fra Desirees Lappeteknikk. Denne flotte veskelukningen fikk jeg fordi jeg hadde handlet for "litt" i løpet av mars. (kommer ikke inn på beløpet, tror jeg. Hehe) Og i tillegg er jeg nå superkunde frem til 1.juni. Det betyr at om jeg handler for så mye at jeg får ekstrameter, får jeg bestemme selv hvilket stoff jeg ønsker. Veskelukningen skal jeg nok bruke i den planlagte skinnvesken jeg skal sy.



5 hesper ufarget ull fra Get Knitted kom også i dag. Må jo ha litt slikt når jeg en vakker dag skal prøve meg på garnfarging. Kool Aid har jeg jo også fått tak i, så det er egentlig bare å sette i gang.
Kanskje neste helg, for da skal gutta i huset avgårde igjen, og vesla og jeg blir alene.



I går kom endelig garnfangsten min hos Posh Yarn. Ble et utrolig dårlig bilde, men fargen på tre av nøstene er sort og plomme. Garnet heter Helena, og er ren merino. Det lilla garnet heter Charlotte 2ply og er 50%merino og 50% silke. Herlig!!!


Ja, og så var det denne da. Kan jo ikke kikke innom noen nettbutikker jeg, før jeg har bestilt ett eller annet. Har blitt helt kronisk sånn innimellom. Men, uansett, denne syns jeg var ganske enkel og fin.


I dag tidlig, måtte jeg til Skien en tur, til behandling hos kiropraktoren min. Nå ser det heldigvis ut til at det kan gå litt lenger tid i mellom hver behandling, men må fortsatt ta det med ro. Når jeg nå var i byen, tok jeg turen innom Husfliden. Dette er hva som ble med meg ut igjen; fire hesper T'ikha og to hesper ull fra spelsau. Bare litt sånn for å ha det liksom.



Sånn for å vise at det skjer ting her hos meg, tenkte jeg å vise frem noe av det jeg holder på med for tiden:

Her er et sjal jeg startet på i går formiddag. Strikker det i en tråd alpakka og en tråd Mylberry Silk. Blir så deilig og mykt.



Slik er sjalet jeg strikker, du finner oppskrift her.


Denne jakken startet jeg på mandag før påske, den strikkes i en tråd alpakka og en tråd babysilk. Håpet at den ble ferdig i løpet av påsken, men slapp selvfølgelig opp for det ene garnet. Som du ser, er det ikke så mye igjen, så jeg håper å kunne hente mer garn førstkommende mandag. De var dessverre tomme for akkurat den fargen på strikkekafeen i går, men regnet med å ha det inne igjen, seinest på mandag. Gleder meg til den er ferdig.


Denne vesten startet jeg på for noen få uker siden, og strikker på den litt innimellom. Angrer kanskje litt på fargevalget, selv om det absolutt er en av mine favorittfarger. Men det går jo an å strikke en til.


Så langt har jeg kommet på Upsy Daisy, har ikke så innmari mye igjen, før jeg kan starte på sammensyingen. Tenker det er ei lita mormorjente som blir fornøyd når den blir ferdig.

Til slutt, et lite bilde av noen bitte små blomster jeg hekler til datteren min. Hun skal bruke dem til scrapping. Hun har en flott blogg, som er verdt et besøk, og du finner den her.
Helt til slutt må jeg bare vise frem fremgangen på terrassen vår. Har vært uten rekkverk helt siden i høst, og endelig begynte det å skje ting i påska.

Og nå ser det slik ut. Mangler bare en kort rekke, så kan gulvet legges. Juhuu, skal bli deilig der fremover. Får bare håpe på en flott vår og sommer.
Ble kanskje litt i lengste laget denne oppdateringen her, men sånn er det når en ikke blogger oftere. Burde kanskje prøve å få til minst en oppdatering pr. uke.
Nå er det snart helg igjen, HERLIG!!



søndag 5. april 2009

Emmas chihuahua

Da var endelig chihuahuaen til Emma ferdig. Syns det var et forferdelig pirkearbeid, og kommer nok neppe til å hekle flere slike. Ikke ble jeg helt fornøyd med påsyingen av øynene heller, men Emma og jeg ble enige om at hennes hund har hatt det tøft/hardt før han kom til henne. He he.
Så lenge Emma er strålende fornøyd, får vel bare mamman godta at allt ikke ble helt perfekt denne gangen. Får stadig høre at jeg er for nøye, men det har egentlig noe med følelsen jeg sitter igjen med når jeg vet at jeg har lykkes 100%. Det er nemlig en veldig god følelse.

Men her er nå et par bilder av den lille rakker'n:





Nå er jeg i full gang med Upsy Daisy fra Drømmehagen. Den er til vesle gullet til mormor, hun bare elsker de figurene. Neste ut er Makkapakka, for hun må jo ha den også. Mulig det blir noen av de andre figurene også sånn etterhvert, men det får komme innimellom annet.

Ellers må jeg bare si at det nå går MYE bedre med ryggen, utrolig hva disse kiropraktorene kan utrette, pluss at det hjelper å lytte til kroppen og ta det med ro når det står på som værst. Disse dagene har fått meg til å innse at dersom jeg skal ha en rygg som fungerer i lang tid, må jeg la andre slippe til med både det ene og det andre. Det er da ikke noe nederlag at jeg ikke klarer allt i huset og andre ting lenger.

Så nå skal jeg bare ta det med ro, og kanskje er ryggen bra nok til litt sying i påsken. Emma'n min og jeg skulle jo sy denne helgen, men det ble det ikke noe av, og det syns vi begge var utrolig trist.

lørdag 4. april 2009

Det går fremover

Og det skulle bare mangle... Hittil har den j.... ryggen kostet meg 1200 kr, og med neste ukes behandlinger er jeg oppe i den nette sum av 2100 kr. FY FLATE, det er endel garn/stoff det. Men, nå er jeg iallefall oppegående, og det er deilig.
Har blitt litt opp og ned med håndarbeid denne uka, men har da gjort litt. Hekledyret til Emma'n min nærmer seg slutten. Skulle ikke tro at en liten hund skulle ta sånn tid, men det er litt pirk med disse små delene. ( lurer på om jeg har brukt for tynt garn ) Håper at den blir ferdig i løpet av dagen/kvelden.

I går, heklet jeg en pengepung til ei venninne av Emma'n. Hun hadde bursdagsselskap i går kveld, og jeg mitt fehue, innbilte meg at det ikke var noen smal sak å få den ferdig i god tid. Vel, der tok jeg grundig feil, tok noe så inn i granskauen mange timer å lage denne. Så pengegave ble sendt med, og så skal vi nok få overlevert pengepungen i løpet av helgen.
Som nevnt her om dagen, vant jeg en konkurranse inne på Strikkepinnen. I dag lå det den flotte premien til meg i postkassa, gjett om jeg ble glad. Ett nøste Noro sokkegarn (aldri prøvd før- gleder meg), ett nøste On-Line bambus (heller aldri prøvd- gleder meg), og fire nøster ECO-ull. Dette har jeg testet en gang, og syns det er et godt garn. Må bare få takke Itzma/Itzak med den flotte, herlige, supre premien, det var da egentlig allt for mye.
Til slutt, vil jeg bare vise frem stitchery-mappa jeg sydde meg før ryggen tok kvelden. Tror nok kanskje det blir flere slike etterhvert. Men, må ærlig innrømme at jeg sleit litt med den veskeplasten i lommene. Syns den sklei litt vel mye ut innimellom. Sikkert jeg som har gjort noe feil, kanskje med innstillingen på maskinen. Tips mottas i allefall med stor takk.
Men nå kjenner jeg at jeg har sittet nok for en stund, ryggen verker, og sofaen roper. Ønsker alle som er innom, en fortsatt god helg. Og en riktig GOD PÅSKE til dere alle sammen.

onsdag 1. april 2009

Jeg har vunnet...

For litt siden, laget Izma en påskekonkurranse på Strikkepinnen, og jeg sydde da denne høna som mitt bidrag til konkurransen. I dag hadde hun trekning, og blant alle flotte bidrag, var det jeg som vant. Hurra, hurra, jeg ble skikkelig glad, for jeg har ikke for vane å vinne noen ting. Her er et bilde av høna mi, hun har glidelås i ryggen, slik at hun kan brukes til litt av hvert.
Ellers er det ikke så mye nytt, fikk meg en skikkelig ryggsmell i går formiddag, med utglidning og låsning i hele hoftepartiet. Fy flate, noe så j..... vondt. Så nå sitter/ligger jeg her, og tenker på allt jeg skulle ha gjort til påske. Meeen, får jo strikka litt da. Fnise. Og så har jeg startet på et heklet kosedyr til Emma'n min. Den blir sååå fin atte. Bilde kommer nok i nær fremtid.
Nå er det på tide å ta kvelden snart, ble minimalt med søvn i natt, og det kjennes på kroppen. Ha en fortsatt fin kveld alle dere som titter innom meg, og ha også en flott uke videre.