lørdag 28. februar 2009

Fars sokker er ferdig

HURRA, HURRA, jeg har endelig klart å strikke ferdig et par sokker. Stooore sokker også, far i huset bruker nemlig str. 47 i sko. Dette er tå opp sokker, strikket i Kaffe fassett sin kolleksjon fra Regia. Så nå kan jeg fortsette med mine egne Bluberry Waffle sokker med god samvittighet, har kommet til hælen på den første. (mannen sine sokker tok nemlig LITT lang tid)


Ellers har det ikke blitt gjort stort her i dag. Har bakt "svenskebrød" da. De første laget jeg runde som oppskriften sa, men så fant jeg ut at de like gjerne kunne være firkanta. De var kjempe gode, så disse blir det nok bakt fler av. Oppskriften fant jeg forresten HER.


Akkurat nå er min kjære, snille mann på Ikea i Oslo, for å kjøpe expedit-hyller til meg. De har hatt salg der på disse en stund nå, og for sikkerhetsskyld ringte jeg dit for å forsikre meg om at de hadde flere på lager. Litt kjedelig å kjøre helt fra Ulefoss, for så å oppdage at de ikke har det man skal ha. Men, heldigvis hadde de ganske mange igjen, dersom det ikke var så nøye med hvem farge jeg skulle ha. Spiller liten rolle for meg om det er hvit, sort eller trefarge på hyllene, bare jeg får orden inne på hobbyrommet mitt. Så gjett hva lørdagskvelden skal brukes til?

fredag 27. februar 2009

Orden i garn og pinner

Endelig har jeg fått litt orden i strikkepinnene mine. Sydde dette opphenget av noe (ukurant?) stoff fra Ikea. Den ene siden har plass til strømpepinner og lange pinner, pinnemåler og litt annet.


Den andre siden har plass til rundpinner i ulike størrelser.

Merket at det er visse pinnestørrelser det er lite av og andre det er veeeldig mye av. Fant også ut at det kan være lurt å lage et slikt oppheng til, for det var jammen meg endel pinner jeg ikke fikk plass til. I tillegg må jeg få sydd på noen lapper med pinnestørrelsene på de ulike lommene.

I dag har jeg gått igjennom det aller meste av garn jeg har. Det er veid og kategorisert i excel, så nå skal det nok bli enklere å følge med. Må bare huske å føre inn allt av forbruk også. Trodde ikke jeg hadde så mye garn, men jammen ble det i underkant av 20 kg. Ja, ja, det er jo ikke mye det i forhold til mange andre. Så får vi se da om lageret minsker eller øker fremover.

Og jammen så økte det allerede i dag. Fnise. Fire nøster Hacho fra Mirasol kom postmannen med (egentlig 6, men to er sendt avgårde til en meget spesiell dame), så da økte lageret med 200g da. Hi hi...


Ellers holder jeg på å rydde i stoffene mine, prøver å få sortert ut slike stoff jeg sikkert aldri blir å sy noe av. Manne på Hobbyboden skal åpne for salg på boden fra 1.mars, så kanskje det blir litt å selge for meg. Skal nok gå igjennom alle hobbybøkene mine også, er vel endel der som aldri har vært åpnet nesten. Så da er i grunn helgen min spikret; rydde, rydde, rydde, og strikke/sy bittelitt kanskje.

Ha en fortreffelig helg alle sammen og kos dere, hva enn dere skal gjøre. Og husk at jeg blir veldig glad for et lite tegn på at nettopp DU har vært på besøk her:)

søndag 22. februar 2009

Mormor har sydd, tralla lalla la...

Ja, som overskriften sier, har jeg sydd litt i helgen. Mann og barn har vært bortreist hele helgen, så da har jeg prøvd å utnytte tiden til å sy litt. I dag, har jeg sydd denne joggedressen. Fargen er IKKE rosa, men rød. Denne er i str. 3 år, så den er nok i største laget for barnebarnet ennå, men hun vokser jo.


På lørdag, sydde jeg denne lille kjolen til mormors lille gulljente. Mulig denne også er litt stor, men den blir jo fin til våren/sommeren.


HV-Februar:
I går lå det pakke til meg i postkassa. Den var fra min hemmelige venn på Hobbyboden, og inneholdt tre nøster Alfa og deilig te. Skal strikke noe til meg selv av dette garnet, kanskje ei lue. Har ikke fått leita etter hvem min hemmelige venn er ennå, har jo vært travelt opptatt med sying.


Det har ikke skjedd så mye på strikkefronten i det siste, iallefall ikke så mye som er gjort ferdig. Denne halsen strikket jeg forrige helg. Den er strikket i dobbel Faerytale, og jeg er fornøyd med resultatet.



Forrige søndag startet jeg på denne hetten. Var på tur med Color Magic fra mandag til onsdag, så da strikket jeg ikke noe på den. Men på onsdag kveld var den ferdig. Strikket i Nanuk fra DSA, og fysj og æsj for et grusomt garn å strikke av. Tror nok ikke det blir strikket noe mer av det garnet, nei. Bevares, garnet er mykt og godt, men tungt å strikke med. Var nummeret før betennelse i hendene da jeg var ferdig. Men, det er glemt nå, hetten er bare helt nydelig å ha på.
Resten av denne dagen, skal jeg bare kose meg og fundere på om jeg kan komme på en god ide til oppbevaring av rundpinnene mine. Akkurat nå ligger de sortert etter tykkelse i små poser, men vil ha en bedre løsning på oppbevaringen. Sleng gjerne inn en ide om du har det. Kanskje jeg kan bruke den, vettu. Ha en fortsatt herlig søndag.




torsdag 12. februar 2009

Litt ferdig, pluss en aldri så liten shopping...

Da var endelig februarhalsen helt ferdig. Ble ferdig med to stykker for en god del dager siden, knappene var handlet inn, men isyingen har jeg ikke fått gjort før i dag. TTT sier jeg bare...

Denne halsen i rødt er strikket i alpakka. Ikke helt fornøyd med den, for det er en liten feil jeg har gjort, og det irriterer meg selv om nok ingen ser det.


Denne i sennepsgult, er strikket i noe babyull jeg hadde liggende. Den ble litt tynn og liten, syns jeg, men den passer nok til moderen.



Var på strikkekafe på husfliden i Porsgrunn i går, kjempekoselig å treffe Lykketrollet, Itzak og Rubia igjen. Ja, og Lena var der også, henne hadde jeg ikke sett siden vi var i Tananger. Det var selvfølgelig tillatt å handle der, og jeg lot meg jo ikke be to ganger. Bare måtte ha noen nøster av dette garnet, så mykt og godt. Garnet heter Sulka, og planen er at jeg skal strikke meg iallefall en hals. Det var Lykketrollet som anbefalte garnet til meg.



Og så måtte jeg jo ha denne sokkeboken fra DSA. Juhuu.



Inne på Hobbyboden går den ene alongen etter den andre, og svak som jeg er, har jeg meldt meg på en igjen da. Det er en sommerkjole i muskat fra drops, med heklerutedetaljer. Det er Irenesol som har startet denne alongen. Tror nesten hun er dronningen over alle alonger. Fnis.
Dette er fargene jeg skal strikke min i: Lys, lys lilla, mørk lilla, rosa og grønn. Håper det blir like fint som jeg ser for meg oppe i hodet mitt. Men en ting er sikkert, denne mååå jeg vente ørlite grann med å starte på! Tror jeg.


I kveld skal det strikkes på litt forskjellig tenker jeg. Litt sokkestrikk, nøstebarnstrikk og muligens hals-strikk. TV'n står vel som vanlig på, men om det er noe spennende å se på; nei det er uvisst.
Ønsker alle besøkende en flott helg, og en herlig vinterferie til dere som har det til uka. På mandag drar vi på tur til Kiel, med Color Magic. Skal bli godt å komme seg bort litt.

mandag 9. februar 2009

En aldri så liten oppdatering

Det går laaang tid mellom oppdateringene her hos meg. Men gidder ikke blogge bare for å blogge liksom, vil ha noe "fornuftig" å skrive.

Først får jeg starte med utfordringen jeg fikk av Rødhetta for en god stund siden. Den lyder som følger:

Jeg skal gå til den 6 bildemappe mi være seg på pc'n eller på nett, finne det sjette bildet og laste det opp og skrive noen ord om bildet.
Dette bilde ligger i min 6 bildemappe som nummer seks.


Slik så det ut bak huset vårt tidlig i fjor vår. Nå er hele området planert ut, og ungene har stor flott fotballbane der.
Jeg har ikke bestemt meg for hvem jeg skal sende utfordringen videre til, så jeg bare gir den videre til de av dere som er innom her, og som har lyst til å ha den.

Rett før jul, ble søsteren min ste-farmor til ei lita jente. I den anledning strikket jeg denne kjolen til det vesle nurket. Tøflene fant jeg frem fra "ferdig" kista mi. Kjolen er strikket i DROPS Merino extra fine, og mønsteret er fra Garnstudio.


Her om dagen, fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe med lappene fra vennskapsteppe-alongen jeg var med på i fjor. (På hobbyboden) Hadde liksom ikke lyst til å lage det til veggteppe, (les; har ikke veggplass) så jeg fant ut at dersom jeg lagde noen ekstra lapper, kunne det bli til et deilig slumreteppe. Så den øverste og den nederste rekka, har jeg sydd selv, pluss den i midten der alle navna på deltagerne er skrevet. Bildet ble ikke av de beste, så det er umulig å lese navna på de jeg har fått lapper av, men de er som følger: Rita R., Pedora, Elin G., Ariadne, Linole, Celina, Limola og Lillesnuppa.
Teppet har jeg foret med et fleecepledd, og jeg er kjempefornøyd med hvordan det ble.





Tror kanskje jeg er på vei inn i symodus nå, så forhåpentligvis blir det sydd litt fremover. Juhuu.

Ønsker alle som er innom, en virkelig flott uke. Neste uke er det vinterferie her hos oss. Hurra, da skal vi til Kiel, med Color Magic. Vi har innvitert flere i familien med på tur, og det skal bli artig.

Ønsker alle som er innom, en virkelig flott uke.